Home     The Mavericks - Moon & Stars Ltd Coloured Editie (blue) LP
The Mavericks - Moon & Stars Ltd Coloured Editie (blue) LP

The Mavericks - Moon & Stars Ltd Coloured Editie (blue) LP


Mei 17, 202434.99

€ 30.99

Artikelcode: 05-24/8E7664

 

Artiest:
The Mavericks
Titel:
Moon & Stars
Re-Release:
May 17, 2024
Maatschappij:
Mono Mundo Recordings
Suffix:
014
EAN:
0691835879130
LP:
1 180gr HQ Blue Coloured Vinyl
Tracks:
Side A
 1. The Years Will Not Be Kind
 2. Live Close By (Visit Often) [with Nicole Atkins]
 3. Moon & Stars (with Sierra Ferrell)
 4. Look Around You (with Maggie Rose)
 5. And We Dance

Side B :
 1. Without a Word
 2. Overnight Success
 3. Here You Come Again (with Max Abrams)
 4. A Guitar and a Bottle of Wine
 5. The Name of the Game
 6. Turn Yourself Around


Info:
De in Miami gevormde en oude in Nashville gevestigde, genre-buigende Americana-iconen The Mavericks keren terug met hun langverwachte 13e studioalbum 'Moon and Stars'. De plaat markeert hun eerste nieuwe muziekrelease sinds het baanbrekende en hitparadeproject 'En Español' uit 2020 en hun eerste terugkeer naar een volledig Engelstalige release sinds hun veelgeprezen 'Brand New Day'-album in 2017.

"Deze plaat is een reis geweest van reflectie, introspectie, geduld, leren en evolueren. Sommige van deze nummers zijn jaren geleden geschreven, maar ze waren nog niet klaar. Of misschien waren we dat niet. Dat zijn we nu", zegt de band.

The Mavericks, die al bekend staan om hun kenmerkende en eclectische Americana/roots-fusie van alternatieve en outlaw country, rock, blues, R/B en Tejano/Tex-Mex-invloeden, namen de nummers van 'Moon and Stars' heel toepasselijk op in het hele land in Blackbird Studio (Nashville, Tennessee), Frogville Studios (Santa Fe, New Mexico) en Dockside Studio (Maurice, Louisiana). Het resultaat is een langverwacht album dat meteen zowel een tijdloos gevoel oproept van een klassieke Mavericks-release die naadloos zal passen tussen hun meest gerespecteerde carrièrewerk, terwijl het opnieuw genreconventies uitdaagt en de grenzen van hun smeltkroesgeluid steeds verder verlegt.

Speciale gasten op het album zijn onder meer Sierra Ferrell, Maggie Rose, Nicole Atkins en Max Abrams, het eigen 'Fantastic Five'-lid van de band. Co-schrijvers van liedjes zijn onder meer Bernie Taupin, Sam Hollander, Wally Wilson en meer.