Home     The Kik - Bal Populaire Ltd. LP
The Kik - Bal Populaire Ltd. LP

The Kik - Bal Populaire Ltd. LP


Mar 29, 202434.99

€ 31.99

Artikelcode: 03-24/8E3948

The Kik - Bal Populaire  Ltd.  LP


 

Artiest:
The Kik
Titel:
Bal Populaire
Re-Release:
Mar 29, 2024
Maatschappij:
Exelsior
Suffix:
96782
EAN:
8714374225762
LP:
1 180gr HQ gekleurd Vinyl

Tracks:
1. Daggie Niet Gelachen
2. Ik Wou Je
3. Alleen Nog Maar Alleen
4. Plastic Rozen
5. Señorita
6. Het Spijt Me Parijs
7. De Danser En De Drinker
8. Denk Aan Mij
9. Zonder Jou
10. Altijd Op Tijd
11. Toen Jij Me Kuste
12. Kleine Nico


Info:
The Kik is terug van niet bijzonder lang weggeweest, met het nieuwe album 'Bal Populaire', dat op 29 maart verschijnt bij Excelsior Recordings. Daarop bezingt frontman Dave Von Raven de universele thema’s des levens: de liefde, de dood, de dingen die we beter niet zouden kunnen doen maar waar we toch steeds weer aan toegeven. Hij hield zich de afgelopen tijd minder bezig met de actualiteit, maar richtte zich voornamelijk op lichtere, persoonlijke onderwerpen.

Een verzameling levensliederen als het ware, waarvoor Von Raven voor het eerst bijna alle tekst en muziek zelf schreef. Er duiken enkele bewerkingen van oudere songs op, maar ‘Bal Populaire’ is toch vooral een Kik-plaat. Opgenomen in de Telstar Studio's in Weert.

Op het album klinkt in alles de liefde voor het Nederlandse levenslied door. De nieuwe songs staan bol van de klassieke beeldspraak die we kennen van het genre: het café op de hoek, de wijsheden van je grootouders, herinneringen aan lang vervlogen tijden en de aantrekkingskracht van die ene bijzondere persoon. De titel van 'Daggie Niet Gelachen' refereert aan de levenslessen die Von Raven van zijn oma meekreeg en is - zo zou je kunnen stellen - het lijflied van Dave. 'Alleen Nog Maar Alleen' is, hoewel atypisch voor The Kik, een variant op een beproefd songrecept: een breuk tussen twee mensen die elkaar niet meer kunnen luchten of zien.

Naast de voornamelijk originele nummers op ‘Bal Populaire’ blaast Von Raven ook een paar oudere songs nieuw leven in: 'Signorita' is een vurige cover van een obscuur Vlaams liedje uit de jaren 60, ooit door Harry Silver, Frans Vrancken en Jenny Dils neergepend, en op 'Kleine Nico', eerder uitgevoerd door Johnny Jordaan, wordt gebruikgemaakt van een nooit uitgebrachte demo van Johnny Hoes. Daarmee onderstreept The Kik zijn schatplichtigheid aan de oude garde van het vaderlandse lied, maar Von Raven drukt meer dan ooit zijn eigen stempel. 'Bal Populaire' laat een nieuwe generatie kennismaken met de oer- Hollandse traditie van het levenslied en heeft de potentie om een geheel nieuw publiek aan het genre te binden.