Home     Johnny Cash - Songwriter Ltd Coloured LP
Johnny Cash - Songwriter Ltd Coloured LP

Johnny Cash - Songwriter Ltd Coloured LP


Jun 28, 202438.99

€ 34.99

Artikelcode: 06-24/9E6541

Johnny Cash - Songwriter Ltd Coloured  LP


Ook in Black Vinyl

 


Artiest:
Johnny Cash
Titel:
Songwriter
Uitgave:
Jun 28, 2024
Maatschappij:
Universal
Suffix:
890246
EAN:
0602458902464
LP:
1 HQ  Kleur: Black&White
Cover:
Standaard / Gatefold
Gewicht:
140gr / 180gr

Tracks:
Kant A
1. Hello Out There
2. Spotlight
3. Drive On
4. I Love You Tonite
5. Have You Ever Been To Little Rock?
Kant B
1. Well Alright
2. She Sang Sweet Baby James
3. Poor Valley Girl
4. Soldier Boy
5. Sing It Pretty Sue
6. Like A Soldier


Info:
Maak kennis met het nieuwe album van Johnny Cash getiteld 'Songwriter'. Johnny Cash nam in 1993 een album op met onuitgebrachte, zelfgeschreven liedjes voordat hij tekende bij American Records en zijn releases met Rick Rubin, waardoor hij zich opnieuw vestigde als een van 's werelds beste songwriters voor een nieuwe generatie fans. De 11 nummers van de songwriter zijn bijgewerkt door zijn zoon John Carter en de oude producer David Ferguson.

Begin 1993 bevond de legendarische Johnny Cash zich tussen contracten in zijn toen bijna 40-jarige carrière en nam hij een album met songwriting-demo's op in LSI Studios in Nashville van nummers die hij gedurende vele jaren had geschreven. LSI was destijds eigendom van zijn schoonzoon Mike Daniels en dochter Rosey, en hij wilde de familie financieel helpen en tegelijkertijd enkele nummers opnemen die speciaal voor hem waren. Niet lang na de vruchtbare sessie ontmoette Johnny producer Rick Rubin, en de opnames werden opgeschort toen de twee begonnen aan een belangrijk en productief muzikaal partnerschap dat de carrière van de Man in Black nieuw leven inblies die de rest van zijn leven zou duren.

Zo'n dertig jaar later herontdekte John Carter Cash, de zoon van Johnny en June Carter Cash, de nummers en stripte ze terug tot alleen Johnny's krachtige, ongerepte zang en akoestische gitaar. Samen met co-producer David "Fergie" Ferguson nodigden de twee een zorgvuldig uitgekozen groep muzikanten uit die met Johnny speelden, waaronder gitarist Marty Stuart en wijlen bassist Dave Roe, samen met drummer Pete Abbott en verschillende anderen, in de Cash Cabin, een heilige ruimte in Hendersonville, Tennessee, waar Johnny zou schrijven, opnemen en ontspannen, om de nummers nieuw leven in te blazen, het geluid terugbrengen naar de roots en het hart van de nummers.