Home     Jack Savoretti - Miss Italia LP
Jack Savoretti - Miss Italia LP

Jack Savoretti - Miss Italia LP


Mei 31, 202441.99

€ 38.99

Artikelcode: 05-24/9E6587

Jack Savoretti - Miss Italia  LP


 

Artiest:
Jack Savoretti
Titel:
Miss Italia
Uitgave:
Mei 31, 2024
Maatschappij:
Universal Music
EAN:
0602465567342
LP:
1
Cover:
Standaard / Gatefold
Gewicht:
140gr / 180gr
Kleur vinyl:
Black

Tracks:
Kant A
1. Come Posso Raccontare
2. Canzoni Romantiche (feat. Carla Morrison)
3. Credimi
4. Malinconia
5. Sarà Sempre Domenica (feat. Delilah Montagu)
6. Miss Italia

Kant B
1. Splendida
2. Ultime Parole (feat. Natalie Imbruglia)
3. Bada Bing, Bada Boom (feat. Miles Kane)
4. Casa Colorata
5. Per Dire Il Tuo Nome (feat. Svegliaginevra)
6. Non Ho Capito Niente
7. Senza Una Donna (Without A Woman) (feat. Zucchero)


Info:
Jack's eerste Italiaanstalige album inclusief samenwerkingen met Natalie Imbruglia, Zucchero, Miles Kane, Carla Morrison, Delilah Montagu en meer

Jack Savoretti heeft zich opnieuw verbonden met zijn roots en produceerde het gewoonweg verbluffende, nieuwe, allereerste volledig Italiaans sprekende album Miss Italia.
Het album kwam op een belangrijk moment in Jacks leven, aangezien zijn Italiaanse vader onlangs was overleden. Jack legt uit; "Mijn vader was het anker dat me aan Italië bond, de verbinding met mijn roots waarvan ik voelde dat ik die zonder hem dreigde te verliezen. Dus ging ik terug naar school. Ik wilde geen Italiaanse muziek imiteren, ik wilde het mijn eigen muziek maken, alles combineren wat ik had geleerd in bijna 20 jaar ervaring van het werken in Amerika, Engeland en Italië, waarbij Angelsaksische singer-songwriters werden samengevoegd met Italiaans om iets unieks te creëren. Ik moest eerst in het Italiaans leren schrijven voordat ik MIJN album in het Italiaans kon maken."

Op het album staan speciale samenwerkingen met o.a. Natalie Imbruglia, Miles Kane, Carla Morrison, Delilah Montagu en de Italiaanse superster Zucchero op het befaamde nummer 'Senza una Donna (Without A Woman)'

Jack's reputatie als singer-songwriter wordt perfect belichaamd door het soort medewerkers dat hij aantrekt, waaronder eerder culturele iconen als Bob Dylan, Kylie Minogue, Shania Twain, Sophie Ellis-Bextor en Nile Rodgers en vele anderen. Hoewel hij vanaf zijn geboorte tweetalig was, was schrijven in het Italiaans onbekend terrein voor een artiest die al meer dan zestien jaar miljoenen albums maakt en verkoopt, en er in deze periode zeven heeft uitgebracht, waarvan er twee #1 hebben bereikt in de Britse albumhitlijsten - Singing To Strangers in 2019 en zijn meest recente release, Europiana, in 2021.

Voor Miss Italia ging Jack op een reis waarbij hij zijn vak nog verder en in een heel andere taal aanscherpte. Hij haalde een who's who uit de hedendaagse songwritingscene in Italië. Een groep collega-ambachtslieden met wie hij kon samenwerken en van wie hij kon leren. Daarbij maakte hij geen album in het Italiaans, maar de nieuwe Jack Savarretti-plaat die toevallig in het Italiaans is, en een perfect eerbetoon aan zijn overleden vader.

Het prachtige resultaat is Miss Italia - een album dat in alle opzichten Jack Savoretti klinkt en tegelijkertijd een primeur is.